Yunan Ordusu, İskeçe'deki Azınlık Türk Köylerinde Askeri Tatbikat Başlattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan İskeçe Bölgesi'ndeki Balkan köylerinden Gökçepınar'da, dün (12 Ağustos Çarşamba) sabah askeri bir tatbikata sahne oldu. Köy içinde tatbikat yapan askerlerin görüntüsü köy halkı arasında endişe ve korku yarattı.

Şahin köyü girişinde de askeri araçların hareketliliği dikkat çekti.

Batı Trakya'nın önemli Türkçe Yayın Organlarından Gündem'in haberine göre, bölge halkı tatbikat konusunda bilgilendirilmedi. Tatbikatı yapan askerlerin, Yasak Bölge uygulaması döneminde 21. kilometrede (eski yol üzerinde) Gökçepınar köyü dışındaki askeri kontrol noktasında kurulan askeri kışlada görev yaptıkları belirtildi. Askeri kışlanın son yıllarda usta birliklerinin görev yaptığı da kaydedildi.

MUSTAFÇOVA BELEDİYE BAŞKANI
Mustafaçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin tatbikat olayını doğruladı. Delihüseyin, bölge sakinleriyle konuştuğunu, tatbikat hakkında köy halkına herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi. Delihüseyin, insanların sabah evlerinden çıkıp silahlı askerlerle karşılaşmasının doğal olarak bölgede korku ve endişe yarattığını belirtti.

4. KOLORDU NE DİYOR?
Bu arada, İskeçe'de bulunan 4. Kolordu'dan elde edilen bilgi, söz konusu tatbikatın alışılagelmiş bir tatbikat olduğu yönünde.
Ķolordu kaynakları bu tür tatbikatların olağan olduğunu belirtiyorlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.