Yunan Başbakan Miçotakis: Türkiye ile ortak çıkarlarımız var

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, düzenlediği basın toplantısında sınır güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Afganistan’dan sığınmacı akınlarının engellenmesi konusunda Türkiye ile çıkarlarının örtüştüğünü belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bugün Atina’da sınır güvenliği ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Miçotakis, Ege adalarının silahsızlandırılması konusunda Türkiye ile yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, “Türkiye ile her zaman görüşmekten yanayım, gereksiz gerginliklere fırsat vermemeliyiz. Bunu bir bakıma 2021 de başardık.” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ GÖÇ DALGASINI DURDURMAK”

Öte yandan, Afganistan’dan sığınmacı akınlarının engellenmesi konusunda Türkiye ile çıkarlarının örtüştüğünü belirten Miçotakis, “Amacımız herhangi bir göç dalgasını sınırlarımıza ulaşmadan çok önce durdurmak. Bu noktada Türkiye ile çıkarlarımız örtüşüyor.” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.