Hamas’ın siyasi liderlerinden Halid Meşal, Haber Türk’ten Mehmet Akif Ersoy’a verdiği röportajda amaçlarının, aralarında kadınların ve çocukların da olduğu İsrail hapishanelerindeki 6 bin Filistinli mahkumun özgürleştirilmesini sağlamak, Mescid-i Aksa'yı Yahudi yerleşimcilerden kurtarmak ve Gazze ablukasını kırmak gibi konular olduğundan bahsederek “Kasıtlı olarak sivil öldürmedik..” diyor.

Lübnan’da bulunan Hamas yetkilisi Ali Baraka da, 7 Ekim saldırılarındaki temel amaçlarının, ablukanın kaldırılması, El Aksa’ya yapılan baskınların sonlandırılması ve İsrail hapishanelerindeki tutukluların salıverilmesi olduğunu açıkladı.

4 Gün önce İstanbul’a gelen Hamas lideri İsmail Haniye de, uzun menzilli füzeleri İran ve Suriye'den elde ettiklerini söyledi.

New York Times’in bir haberinde, Hamas militanlarının İsrail'in askeri üslerine bilinçli saldırılar düzenlediğini, üslerdeki muhaberat odalarının yerini dahi bildiğinin anlaşıldığı yer aldı.

Sonuç; hiç beklenilmeyen bir süreçte HAMAS ani bir saldırıyla İsrail’i, tarihindeki en büyük kayıpları vermek üzere darmadağın etti.

Hatta İsrail Enformasyon Bakanı Galet Distel-Atbaryan, “bütçeye destek” gibi sudan bir sebeple görevinden istifa etti. Yani dediğim gibi İsrail devleti darmadağın.. Ve ‘zıpkın yemiş balina’ gibi sivil bölgeler başta olmak üzere sağa sola saldırmaya başladı.

Beyanlar ve gelişmeler böyle de, HAMAS’ın bu ani çıkışının sonucunda taraflar sadece askeri kayıplar mı verdiler? Hem İsrail hem de Gazze’de binlerce sivil vatandaş, masum kadınlar ve çocuklar acımasızca katledildiler.. Ki asıl insanlık dramı da konunun bu yüzüdür.

Bana göre HAMAS, bilinçli ya da bilinçsiz, kontrollü ya da kontrolsüz bir şekilde, öncelikle kendi Filistin halkına yapılabilir en büyük kötülüğü yaptı; İsrail’in izlediği yayılmacılığın önünü tamamen açtı ve Yahudilere büyük bir “haklılık payesi" sundu.

Bir de gözden kaçmıyor ki, zaten kendi halkı tarafından protestolarla köşeye sıkıştırılmış Başbakan Binyamin Netanyahu’ya öyle bir iyilik yaptı ki; verdi mi bilemem ama Netanyahu birilerine milyonlarca dolar verse, böyle bir iyiliği göremezdi. Yahudi halkının gündeminden düştü ve ırkçı / saldırgan politikalarıyla yine milletinin gözdesi olma yolunda yeni bir şans elde etti. Adam yeniden doğdu sanki.. Sevinçten ellerini ovuşturduğu geliyor gözümün önüne..

Bu çatışmaların en büyük zararını gören her iki taraftan da masum sivil halk, zavallı kadınlar ve çocuklar.. (ki İsrail çok iğrenç olan insanlık suçu sayılan fosfor bombalarını Gazze’nin sivil yerleşim bölgelerine halen yağdırıyor)..

Yine bu çatışmaların en büyük fayda görenlerinin başında ise, bana göre NETANYAHU var.. Ve destekçisi ABD, yani Joe BİDEN..

Temennim odur ki Gazze’deki bu ateş, domino taşı gibi Lübnan, Ürdün, Suriye, İran, Türkiye ve tüm Ortadoğu’ya yayılmasın..

Yayılırsa bu defa maalesef şunları söylemek zorunda kalacağız;

ABD’ye Afganistan ve Irak yolunu açan EL KAİDE figüranlarının rolü, bu defa HAMAS’a veriliyor ve yine seyrettire seyrettire istedikleri devletleri bölecek, yeni yeni kanton devletçikler oluşturmaya devam edecekler.. B.O.P bölgesinde Büyük İsrail Devleti de bu kanlı haritanın tam ortasına oturtulacak.. Bu sonuçlara hemen ulaşılmasa da, izlediğimiz süreçte ciddi ve büyük bir adım atılmış oluyor.

Tablo çok karanlık, Dünyanın ve bölgemizin, hele ki ülke ve vatanımızın durumu hiç de iç açıcı değil..

Masum insanların ve bebeklerin kanı üzerinde yürümekten adeta zevk alan emperyalist doymazlar karşısında, başta bizim milletimiz olmak üzere Allah tüm mazlum milletlerin yardımcısı olsun.

Devletimizin itidalli davranıp, sükûnet ve barışı tesis etme noktasında sadece subjektif ve duygusal açıklamalarla değil, hızlı bir mekik diplomasisi izleyerek 'aktif rol oynamayı hızlandırması' gerekmektedir.

Sağlıcakla Kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kaybal 7 ay önce

Dünyada 2. 11 Eylül olayı sergilenmekte. Hem de planlı bir şekilde bölgede bulunan halkı yok etmek üzere hazırlanmış bir canavarın hareketiyle bu işlem yürürlüğe girdi. Hamasın kimlerin hangi amaçla kimler tarafından kurulduğuna bakılırsa mesele daha net bir şekilde anlaşılacaktır. Köpek sahibinin sözünü dinler. Ona göre çevreye havlar ve saldırır.

Avatar
Hüseyin Koç 7 ay önce

Malesef ki durum öyle!

Avatar
Hasan Şahin 7 ay önce

Bazı noktaları net anladım, teşekkürler.

Avatar
Alper Şirvan 7 ay önce

Gündemin güzel bir özeti ve yerinde tespitler
Savaş her zamanki gibi masumları yok ederken eşbaşkanı belli BOP hızla yürüyor.
Türkiye'de iktidarın başındaki(ler)in Türk Milletinden aldıkları yetkiyle orada oturduklarını hatırlama zamanı Komünist olduk, Rus'a; Müslüman olduk Arap'a âşık olduk. Artık biraz da Türkü sevip Türk için çalışsak keşke.