Uygur Türkü Doktor, Çin'in uyguladığı etnik temizliği anlattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin’de doktor olarak çalışan Uygur Türkü bir kadın, İngiliz haber kanalı ITV’ye Çin’de Uygur Türklerine uygulanan zorunlu doğum kontrol işlemlerine katıldığını söyledi.

Kimliği gizli tutulan kadın, Çin hükumetinin emriyle zorla kürtaj ve kısırlaştırma operasyonları yaptığını anlattı. Konu ile ilgili Kırım Haber Ajansı’na (QHA) açıklamada bulunan Dünya Uygur Kongresi Genel Sekreteri, Ankara Üniversitesi DTCF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkin Emet, “Çin hükumetinin Uygur Türkleri üzerine yaptığı doğum kontrol uygulaması hala net olarak bilinmiyor o nedenle doktor kadının olayları deşifre etmesi önemli.” dedi.

Doğu Türkistan’da Uygur Türkü kadınlara uygulanan zorunlu doğum kontrol uygulaması bir kez daha kanıtlandı. İngiliz haber kanalı ITV’ye 3 Eylül 2020’de açıklamalarda bulunan Uygur Türkü bir doktor, Çin’in Doğu Türkistanlı kadınlara karşı yapılan insanlık dışı uygulamalarını gözler önüne serdi. Çin’den kaçarak Türkiye’ye sığınan Uygur Türkü kadın, “Açık niyet etnik temizlikti. Bunun Komünist Partinin nüfus kontrol planının bir parçası olduğuna inanmamız istendi.” dedi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.