Uygur Özerk Bölgesi’nin GSYİH’sı 91 milyar doları geçti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde yılın ilk yarısında Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) 641 milyar 280 milyon RMB’ye (91,61 milyar dolara) ulaştı.

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde yılın ilk yarısında Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) 641 milyar 280 milyon RMB’ye (91,61 milyar dolara) ulaştı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,3 arttı. Bölgenin İstatistik Müdürü Xu Bin, yılın ilk yarısında bölgenin genel ekonomik faaliyetlerinin istikrarı koruduğunu ve ana ekonomik göstergelerin aydan aya artış eğilimi gösterdiğini ifade etti.
 
Xu Bin, ilk altı ayda Xinjiang’ın birincil, ikincil ve üçüncül sanayilerinin katma değerinin ayrı olarak yıllık yüzde 4,6, 8,1 ve 0,1 arttığını kaydetti. Xu Bin ayrıca, yılın ilk yarısında bölgenin ekonomik esnekliği ve risklerle mücadele kabiliyetinin salgının getirdiği sınamadan geçtiğini ve ana ekonomik göstergelerin ülke çapından iyi ve TÜFE artışının ise ülke genelinden düşük olduğunu belirtti. Öte yandan Çin’in 25 eyaleti de yılın ilk yarısına dair ekonomik raporlarını açıkladı. 14 eyalette GSYİH büyümesi negatiften pozitife dönüştü.

 

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.