Ukrayna tahılı konulu İstanbul'daki dörtlü zirvede heyetler bir araya geldi!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın işgal saldırılarıyla ablukası altındaki Ukrayna limanlarında tutulan tahılların sevkiyatı için Türkiye bugün İstanbul’da kritik bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında bir araya gelen Türkiye, Ukrayna, Rusya heyetleri, tahıl koridoru konusunu masaya yatırdı.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik işgal saldırılarını 5’inci ayında sürdürürken, geçici olarak işgal ettiği yerlerin kontrolünü sağlamaya çalışıyor. Ukrayna’nın muhtelif yerlerinde kontrolü ele geçirmeye çalışan Rus işgal güçleri, Ukrayna’nın tahıl sevkiyatını engelliyor. Rusya tarafından hububatların ablukaya alınmasıyla birlikte, Ukrayna ihracatını yapamıyor. Ukrayna limanlarında yaklaşık 20 milyon tahılın sevkiyatı bekleniyor. Karadeniz ülkesi Türkiye ise tahıl sevkiyatı için kamuoyunda “kırmızı hat” olarak nitelendirilen tahıl koridorunun dünya pazarına açılması için öneride bulundu.

Ukrayna limanlarındaki tahılın tahliyesi konusunun çözüme kavuşturulması için gözler bugün İstanbul’daki toplantıya çevrildi. Tahıl koridoruna ilişkin yapılan kritik toplantı bugün İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye, Rusya ve Ukrayna askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti, krizin çözümü için saat 14.00’te ilk kez aynı masa etrafında bir araya geldi. BM çatısı altında Türkiye, Ukrayna ve Rusya heyetleri dörtlü zirveye katıldı. Tahıl koridoru konusunda çalışmaların başlayıp başlamayacağı ise merak konusu.

Türkiye’nin Milli Savunma Bakanlığından bugün kritik zirveye ilişkin yapılan paylaşımda, “Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna Savunma Bakanlıkları askerî heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki dörtlü toplantı Kalender Kasrı’nda başladı.” ifadeleri yer aldı.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA: HER ŞEY RUSYA’NIN ADIMLARINA BAĞLI!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dımıtro Kuleba bugün konuya ilişkin yaptığı açıklamada tahıl koridorunda son aşamada olunduğunu, bu aşamadan sonra her şeyin Rusya’nın adımlarına bağlı olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.