Ukrayna, Rusya'ya karşı siber saldırı düzenleyen hackerlar'ı ödüllendirdi

Ukrayna, Rusya’ya karşı siber saldırılar düzenleyen One Fist (Tek Yumruk) adlı hacker grubuna takdirname verdi.

Ukrayna, Rusya’ya karşı siber saldırılar düzenleyen One Fist (Tek Yumruk) adlı bilgisayar korsanı grubuna takdir ödülü verdi. Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından imzalanan takdirnamelerin "ordunun yaşamsal önemdeki faaliyetlerinin gelişimi ve muhafazasına önemli katkıları" dolayısıyla verildiği kaydedildi.

One Fist adlı hacker grubu Rus askeri şirketlerinin bilgisine ulaşmış ve Rus birliklerinin hareketlerini izleyebilmek için kameralara sızmayı başarmıştı.

ABD'de korsan saldırılarını koordine ettiği açıklanan "Voltage" kod adlı hackerın gerçek adının Kristopher Kortright olduğu ve Michigan eyaletinde bir bilişim sektöründe çalıştığı belirtildi. 53 yaşındaki Kortright, Ukrayna adına sarf ettiği çabanın bir takdir belgesiyle resmen tanınmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

“ONE FIST” GRUBU

One Fist, İngiltere, ABD ve Polonya’nın da yer aldığı 8 farklı ülkeden dahil olan bilgisayar korsanlarından oluşuyor. Ortaklaşa onlarca siber saldırı düzenledikten sonra sosyal medyada kutladıkları biliniyor. 2022'deki işgalin başlangıcında One Fist, Ukrayna'daki en faydalı güvenlik kamerasının fiziksel ve siber anlamda haritasını çıkartmıştı. Rus güçlerinin bu kameraları askeri birlikleri gözlemlemek için kullandığı anlaşılmıştı. Ardından One Fist grubundan Voltage'ın yardımıyla kameralar kapatılmıştı. One Fist, işgal altındaki Kırım'da bulunan Kerç Köprüsü'nden geçirilen tankları ve ekipmanı listelemişti. Kristopher ve diğer bilgisayar korsanları önde gelen bir Rus silah imalatçısının sistemlerine sızdı ve 100 gigabaytlık özel veriyi çalmıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.