Ukrayna'nın geliştirdiği kamikaze İHA'ları test uçuşlarına başladı

Ukrayna'da geliştirilen kamikaze insansız hava araçlarının test uçuşlarından ilki gerçekleşti.

Ukrayna'da 12 Şubat 2023 tarihinde Kıyiv Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Öğretim Üyesi Sergiy Pipko ve ekibi tarafından geliştirilen kamikaze insansız hava aracının (İHA) ilk test uçuşları yapıldı.

UKRAYNA'NIN ÜRETTİĞİ KAMİKAZE İHA'LARIN TEST UÇUŞLARI YAPILDI

Geliştirilen kamikaze İHA'sının görüntüleri, Kıyiv Taras Şevçenko Milli Üniversitesi Kimya Fakültesi Öğretim Üyesi ve NAURocket Öğrenci Tasarım Ofisi Başkanı Sergiy Pipko tarafından yayımlandı.

Ukraynalı bilim insanı Pipko, bir insansız hava aracının roketle fırlatıldığını belirterek, bu hususta açıklamada bulundu. Sergiy Pipko, “Mancınık monte ve demonte etmeye gerek yoktur. Fırlatma çok kısa bir kılavuzla veya hiç kılavuz olmadan tek bir yerden yapılabilir. Örneğin, bir kamyonetin arkasında bir dakikada birkaç yayılım ateşi başlatabilirsiniz.” dedi.

Ukraynalı bilim insanının, 40 yılı aşkın bir süredir roketlerle ilgilendiği kaydedildi. Pipko'nun 2018'den bu yana deneysel roketçilik ile ilgili öğrenci tasarım biriminin ofisinin başında olduğu öğrenildi.

İŞGALCİ RUSYA'NIN UKRAYNA'DAKİ KAMİKAZE SALDIRILARI!

Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırılarının birinci yıldönümüne girildi. Aylardır devam eden Rus saldırılarında Ukrayna'da sivil yerleşim birimleri ve kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılarda başrolü İran'dan alınan kamikaze İHA'ları aldı. İran yapımı "Shahed" tipi silahlı insansız hava araçları, Ukrayna'da büyük bir yıkıma sebep oldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.