"Ukrayna İçin Ayağa Kalk" etkinliğinde yardım taahhüdü 10 milyar euroyu aştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rus saldırılarından dolayı yerlerinden edilen Ukraynalılara destek sağlamak amacıyla Avrupa Komisyonu başkanı Von der Leyen ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından düzenlenen “Ukrayna İçin Ayağa Kalk” etkinliğinde toplanan yardım taahhüdü 10 milyar euroyu geçti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen 9 Nisan 2022 tarihinde Polonya’nın başkenti Varşova’da yaptığı açıklamada, “Ukrayna için Ayağa Kalk” küresel taahhüt etkinliği ve kampanyasında 10 milyar eurodan fazla destek taahhüdünde bulunulduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu başkanı Von der Leyen ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından ortaklaşa düzenlenen “Ukrayna İçin Ayağa Kalk” etkinliği, Rus saldırılarından dolayı yerinden edilen Ukraynalılara yardım toplamayı amaçlıyor.

“UKRAYNA HALKININ ÜLKELERİNİ YENİDEN İNŞA ETMESİNE YARDIM EDECEĞİZ”

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, açıklamasında bu yardım kampanyasını “Dünya çapındaki ülkelerin, şirketlerin ve insanların dayanışması bu karanlık saatler için bir miktar ışık sunuyor” şeklinde değerlendirdi. Ukrayna’ya yönelik destek sağlamaya devam edeceğini belirten Avrupa Komisyonu Başkanı, “Bombalar durduğunda, Ukrayna halkının ülkelerini yeniden inşa etmesine yardım edeceğiz. Ukrayna için Ayağa kalkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KANADA BAŞBAKANI: UKRAYNA İÇİN AYAKTAYIZ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun yaptığı açıklamada “ise İster yiyecek, su, barınak veya tıbbi yardım olsun-arkanızda olmaya ve ihtiyacınız olan yardımı sağlamaya devam edeceğiz. Ukrayna için ayaktayız” ifadelerine yer verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.