Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: "Rusya yaklaşık 200 bin Ukraynalı çocuğu kaçırdı!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy Lahey’de yaptığı konuşmada, Rusya’nın yaklaşık 200 bin çocuğu kaçırdığını belirtti. Rakamların henüz tespit edilme aşamasında olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Zelenskıy, kaçırılma sayısının çok daha fazla olabileceğini vurguladı. Ukrayna Başsavcılığı ise savaşın ilk günü 24 Şubat’tan 14 Temmuz’a kadar 349 çocuğun Rus işgalciler tarafından öldürüldüğünü duyurdu.  

Sözde askeri operasyon yaptığını öne süren Rusya Federasyonu, Ukrayna’nın çeşitli bölgelerinde sivilleri katletmeye devam ediyor. Kadın, çocuk, bebek demeden binlerce insanın ölümüne sebep olan Rus güçleri, Ukraynalı sivilleri geçici olarak işgal ettiği yerlere veya Rusya’ya kaçırıyor.

“RUS GÜÇLERİ 200 BİN UKRAYNALI ÇOCUĞU KAÇIRDI!”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 14 Temmuz 2022’de Lahey’deki uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada, yaklaşık 200 bin Ukraynalı çocuğun Rus birlikleri tarafından kaçırıldığını duyurdu. Zelenskıy, “Rus güçlerinin kaç çocuğu kaçırıp Ukrayna’dan çıkardığı hala tespit edilme aşamasında. Önceki rakam korkunç: Yaklaşık 200 bin çocuk” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’da binlerce sivilin öldürüldüğünü, işkence gördüğünü, sakat kaldığını, evlerini ve yurtlarını terk etmek mecburiyetinde bırakıldığına dikkat çekti. Zelenskıy, “Dünya Mariupolve Buça’da olanları gördü, dünya Rus füze terörünün kelimenin tam anlamıyla yaşadığını görüyor. Rus topçularının Donbas’taki şehirleri nasıl yaktığını ve Harkiv’de, ülkemizin güneyindeki sivil altyapıyı nasıl yok ettiğini herkes görebilir” değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA UKRAYNA’DA 349 ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU!

Öte yandan Ukrayna Başsavcılığı da, savaşın başından bugüne kadar 349 çocuğun işgalci Rus birlikleri tarafından öldürüldüğü bildirdi.

RUSYA UKRAYNA’YA YÖNELİK BAŞLATTIĞI SAVAŞI SÜRDÜRÜYOR

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta dördüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Rusya, Ukrayna’nın İrpin, Mariupol, Gostomel, Buça şehirleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerinde katliamlara imza atıyor. İşgalci Rus birlikleri yalnızca Buça kentinde 410 sivili katletti. İşgalciler Mariupol’de 200 binden fazla sivilin ölümüne sebep oldu. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Rusya’nın işlediği savaş suçları hakkında soruşturma yürütüyor.  Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden ve pek çok lider Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor. Rus ordusu savaşın 4’üncü ayında Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin açıklamasına göre, Ukrayna’da her gün 2 çocuk hayatını kaybediyor ve 4 çocuk yaralanıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.