Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, G-7 liderleriyle görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Japonya'nın Hiroşima kentinde G7 lideriyle bir araya geldi. Zelenskıy, zirvede ABD, Almanya, Japonya, Birleşik Krallık, Hindistan ve İtalya liderleriyle bir araya geldi. Ukrayna'ya askeri destek için uluslararası komisyon kurulması müzakere edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenen G-7 Liderler Zirvesi'nde resmi temaslarda bulundu. Zelenskıy, bugün zirvede ABD Başkanı Joe Biden ile buluştu. Zelenskıy, Biden ile Ukrayna'ya askeri destek ve Ukrayna'nın barış formülü kapsamında görüşme gerçekleştirdi.

Zelenskıy, sosyal medyadan görüşmeye ilişkin, "Japonya'da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joseph Biden ile görüştüm. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ukrayna'ya sağladığı toplam 37 milyar doları bulan güçlü mali yardım ve 375 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi için büyük bir şükran duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY, ALMANYA BAŞBAKANI İLE SCHOLZ İLE UKRAYNA BARIŞ FORMÜLÜ'NÜ GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 20 Mayıs 2023 tarihinde geldiği Hiroşima kentinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelmişti. Şansölye Scholz'e, Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği güçlü savunma yardımı için teşekkür eden Zelenskıy, Ukrayna barış formülüne olan desteğin önemine dikkat çekti.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI, HİNDİSTAN, BİRLEŞİK KRALLIK VE İTALYA LİDERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, G-7 Liderler Zirvesi kapsamında Hiroşima kentinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüştü. İki lider, Ukrayna'ya insani yardım kapsamında, ülkenin mayın arındırılması ve mobil hastane kurulmasını görüştü.

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, zirvede bir araya gelerek, Ukrayna'ya askeri destek için uluslararası koalisyon kurulmasını görüştü.

İtalya Başbakanı Meloni ile de görüşen Ukrayna Cumhurbaşkanı, İtalya'nın Ukrayna'ya erdiği askeri ve siyasi destek için teşekkür etti. Zelenskıy, bu kapsamda Ukrayna'ya askeri desteğin artırılmasına yönelik uluslararası koalisyonun kurulması konusunda İtalya'nın desteğini istedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı,  Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile deb görüşme yaptı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.