Türkiye kontrolündeki Fırat Kalkanı Bölgesini vuran balistik füzeler Rus gemisinden atıldılar!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya gemiden attığı balistik füzeler ile Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan, Türkiye kontrolündeki Cerablus’u balistik füzeler ile vurdu.

Rusya’nın gemiden attığı balistik füzeler ile Türkiye’nin kontrolündeki Cerablus ve Hamran’da petrol tanker alanlarını vurdu. Ayrıca Rus ordusu El Bab’ın kuzeyindeki Tarhin kasabasında bulunan benzin istasyonunu da balistik füzelerle hedef aldı. Saldırıların olduğu bölgelerde bulunan petrol rafine tesislerinde çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi. Ajansımıza bilgi veren güvenlik kayaklarına göre, Hamran’ın Akdeniz’den atılan balistik füzelerle vurulduğu aktarılırken, El Bab’ın kuzeyindeki Tarhin bölgesi ise Esad’ın kontrolünde bulunan Şeale ve Kuveyris askeri üslerinden ateşlenen füzelerle vuruldu.

RUS UÇAKLARI ALÇAK UÇUŞ YAPIYOR

Bölgeden gelen son bilgilere göre, Rus uçakları El Bab kentinin Tarhin kasabası çevresinde alçak uçuşlar yapmaya başladı. Bölgeden gelen bilgilere göre, alçak uçuş yapan Rus uçaklarının bölgedeki bazı noktaları hedef aldığı ifade ediliyor.

RUS FÜZELERİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Toschka tipi Rus füzesi

Öte yandan, Tarhin’e atılan 3 füzenin Toschka tipi Rus füzeleri olduğu tespit edildi. Rus tarafından konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, bölgede yoğun hareketlilik devam ediyor.

TSK KARŞILIK VERDİ

Cerablus’ta ilk belirlemelere göre, saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti 18 kişi yaralandı. Atılan füzelerin ardından cevap olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu (SMO); Şeyh İsa, Deir Jamal, Tel Rifaat, Kafr Naya, Halisa, Al Maqid ve Al Sadd’ı roket ve toplarla vurmaya başladı. Ayrıca TSK’ya ait bir konvoy an itibarıyla İdlib’e giriş yaptı.

TÜRKİYE’DEN AMBULANS GİTTİ

Yaralılar Türkiye tarafından bölgeye inşa edilen Cerablus ve El Bab hastanelerine kaldırıldı. Gaziantep’ten çok sayıda ambulans da Karkamış sınır kapısından Suriye’ye girdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

SMO’DAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili açıklamada bulunan SMO sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud,“El Bab’daki benzin istasyonlarına isabet eden füzeler Halep/Kuveyris ve Lazkiye’deki Himeymim üslerinden ateşlendi.” diye bildirdi.

FÜZELER AKARYAKIT İSTASYONUNA İSABET ETTİ

Füzelerin El Bab’ta bulunan bir akaryakıt istasyonuna isabet ettiğini belirten SMO 3.Kolordu komutanı Ahmed Nur, “El Bab doğusundaki Hamran köyünde bulunan akaryakıt istasyonuna 3 balistik füze isabet etti. Bu saldırıyı Rusya’nın düzenlediğini değerlendiriyoruz.” dedi.

Kaynak: QHA

Anahtar Kelimeler:
SuriyeFırat Kalkanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.