Türkiye'den, Bağımsızlığını kutlayan Azerbaycan'a çok sayıda destek ve kutlama mesajı

BURSA ARENA  / Haber Merkezi

Geçici ateşkes kararına karşın Ermenistan’ın saldırılarına maruz kalan ve işgal edilen toprakları kurtarmak için harekata geçen Azerbaycan’da, 18 Ekim itibarıyla bağımsızlığın ilan edilmesinin 29. yıl dönümü kutlanıyor. Türkiye’den Azerbaycan’a çok sayıda destek ve kutlama mesajları yayımlanıyor.

28 Mayıs 1918’de Mehmet Emin Resulzade başkanlığındaki Milli Şura tarafından bağımsızlık ilan edilen ve 2 yıllık kısa dönemden sonra Sovyetler Birliği tarafından işgal edilen Azerbaycan, 18 Ekim 1991’de tarih sahnesinde yeniden bağımsız devlet olarak yerini aldı. Bağımsızlık gününü kutlayan Azerbaycan’a Türkiye’den çok sayıda kutlama mesajı paylaşıldı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: HER DAİM YANINDAYIZ

Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan’ın bağımsızlığını kutlama mesajı yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının kutlama mesajında “Dost ve kardeş Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü kutlu olsun. Can Azerbaycan’ın her daim yanındayız.” ifadelerine yer verildi.

ÇAVUŞOĞLU: ÇOK YAŞA AZERBAYCAN!

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Azerbaycan’ın Bağımsızlık Gününü kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Bağımsızlık günü dolayısıyla paylaşımda bulundu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu, “Can Azerbaycan’ın ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin Bağımsızlık Günü kutlu olsun. Üç renkli bayrağınla sen mesut yaşa, çok yaşa Azerbaycan! “ ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu mesajını Azerbaycan dilinde de paylaştı.

BAKAN ALTUN: TEK MİLLET İKİ DEVLET

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Twitter’daki hesabından Azerbaycan Bağımsızlık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Altun, paylaşımında, “Can Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü kutlu olsun! Tek millet iki devlet anlayışıyla Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği için yürüttüğü haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Ermenistan işgali ve katliamları karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

MSB’DEN AZERBAYCAN’A BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KLİBİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’ne özel hazırladığı klibi yayımladı.
TRT Genel Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan klip, MSB’nin Twitter hesabından “Canım, gözüm, Azerbaycan. İnanıyoruz ki gelecek yıl bağımsızlık gününüzü zafer alkışlarıyla ve daha coşkulu kutlayacağız.” ifadeleriyle paylaşıldı.

“CAN AZERBAYCAN”DA, KAFKAS İSLAM ORDUSUNUN FOTOĞRAFLARINA YER VERİLDİ

MSB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Armoni Yıldızları Orkestrası tarafından çalınan, sözleri Ahmed Cavad, müziği Emin Sabitoğlu, orkestra düzenlemesi Bando Yüzbaşı Aziz Diker’e ait “Can Azerbaycan” adlı eseri Azerbaycanlı sanatçı Azerin’in seslendirdiği klipte, Türkiye ile Azerbaycan silahlı kuvvetleri tarafından müşterek yapılan tatbikat görüntüleri ile Nuri (Killigil) Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu’nun 1918’de Bakü’ye giriş görüntülerine yer verildi.

ROKETSAN’DAN AZERBAYCAN’A: 3 RENKLİ BAYRAĞINLA MESUT YAŞA

Türk Silahlı Kuvvetleri ile müttefik ülkelerin vurucu gücünü artıran ve roket ve füze sistemlerinde lider kuruluş olma vizyonunu benimseyen Türk şirketi Roketsan, bağımsızlığını kutlayan Azerbaycan’a destek mesajı ve kutlama klibi yayımladı.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan Roketsan, yayımladığı klibe ilişkin mesajda “Ebedi ve ezeli dost Can Azerbaycan halkının 18 Ekim Bağımsızlık Günü kutlu olsun! Üç renkli bayrağınla mesut yaşa!” ifadelerine yer verdi.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.