The Guardian, Rusya’nın Ukrayna’ya olası saldırı planlarını yayımladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Federasyonu, Ukrayna sınırında ve işgal altındaki Kırım’daki askeri varlığını artırıyor. The Guardian gazetesi, şu an için Ukrayna sınırına yakın bölgelerde yaklaşık 175 bin Rus askerinden oluşan yaklaşık 100 taktik grubunun bulunduğunu ileri sürdü. Öte yandan, Guardian’ın haberinde, Rusya’nın, askeri bir saldırı için üç senaryo düşündüğü kaydedildi.

Rusya ordusu, yüzlerce tank, topçu ve hatta kısa menzilli balistik füzeleri, Ukrayna sınırlarının çok yakınında konuşlandırarak bölgedeki gerginliği artırdı. İngiliz The Guardian gazetesine konuşan uzmanlar, Rusya’nın tahmini saldırı senaryolarını değerlendirdi.

RUSYA’NIN UKRAYNA’YA OLASI ÜÇ SALDIRI SENARYOSU

Gazetenin yayımladığı makaleye göre senaryolardan biri 3 veya 5 yönden aynı anda yapılan saldırıyı öngörüyor.  Rusya’nın kendi topraklarından ayrıca Kırım, Belarus, Transdinyester’den saldırıya geçebileceği belirtildi.

İkinci senaryoya göre Rusya, işgal altındaki Kırım’a karadan bir “koridor” açmak için Herson bölgesine saldıracak. Çatışmalar ise Herson ve Donbas bölgelerinde gerçekleşecek.

Üçüncü senaryo ise, ABD ve NATO’nun Rusya ile yaptığı müzakereler sırasında taviz vermesi. Bunun sonucunda, diplomatik bir zafer kazanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ordusunu geri çekebilir.

Rusya Federasyonu, Ukrayna sınırlarındaki askeri hareketlilik ve askeri yığınağına hız kesmeden devam ederken bölgede sular bir türlü durulmuyor. Uzman analistler, Rusya’nın işgal planına dair farklı senaryoları gündeme getiriyor. Bu senaryoların büyük bir çoğunluğunda, Rusya Federasyonu’nun saldırgan politikaları ve bunların her iki tarafın halkları için yıkıcı sonuçları mevcut.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.