Taşeva: Rus işgali nedeniyle Herson'daki Kırım Tatarlarının yüzde 70'i evlerini terk etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rus ordusunun işgali altında bulunan Ukrayna’nın Herson bölgesinde yaşayan Kırım Tatarları işgal güçlerinin ana hedefi oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Herson bölgesinde yaşayan Kırım Tatarlarının büyük kısmının Rus işgalinden dolayı evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Herson bölgesinde yaşayan Kırım Tatarlarının yüzde 70’inin Rus işgali nedeniyle evlerini terk ettiğini aktardı. Kıyiv’de bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Taşeva, “Herson bölgesinde yaklaşık 10 bin Kırım Tatarı ikamet ediyordu. Bunlardan yüzde 70’i evlerini terk etmek zorunda kaldı. Rus işgalcileri Kırım Tatarlarının evlerine baskınlar yapıyor, Donbas’taki çatışmalara veya 2015 yılındaki Kırım’ın sivil ablukasına katılıp katılmadıklarını soruyor.” dedi.

Ayrıca Taşeva aynı durumunun şu an, Rus işgali altında bulunan ve Kırım Tatarların yoğun olarak ikamet ettiği Melitopol kentinde de yaşandığını belirtti.

İŞGALCİLER UKRAYNA YANLISI AKTİVİSTLERE ZULMEDİYOR

Daha önce Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rus işgal güçlerinin ele geçirdikleri Ukrayna’nın Herson ve Zaporijjya bölgelerindeki halkı korkutmak için baskı uyguladığını bildirerek, “Elimize ulaşan bilgiye göre, 118 kişi Herson ve Zaporijjya bölgelerinden işgalciler tarafından kaçırıldı. Bunlardan 18’i Kırım Tatarı.” demişti.

İŞGALCİLER BİR OKULU İŞKENCEHANEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Kaçırılan Kırım Tatarlarının sorgulandığı ve işkencelere maruz bırakıldığını belirten Beriyev, “Geniçesk’teki 17 numaralı yüksek okulu da bir işkencehaneye dönüştürdüler. İşgalciler orada insanları sorguluyor, onlara karşı işkence uyguluyor. Genelde erkeklerin arabalarına el konuluyor, para talep ediyorlar, işkencelerden sonra ise insanları mezarlık veya yol kenarına bırakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.