Taliban Türkiye'deki hangi iki partiden yardım istedi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Taliban’a yakınlığıyla bilinen Afganistan Barış Konseyi Başkanı Muhammed Davud Abidi, Türkiye’deki siyasal partilere seslendi.

Milli Görüş'ün yayın organı Milli Gazete'den Bekir Şirin'e konuşan Abidi, "Sizleri kardeş olarak görüyoruz. Taliban ve Afganistan hükümetine yönelik algılara kulak asmayın" dedi.

Abidi, Türkiye’deki siyasal partilere de seslendi.

Özellikle AKP'ye ve Saadet Partisi'ne seslenen Abidi, "Biz hükümetten, Türkiye’nin bütün partilerinden ve özellikle Saadet Partisi’nden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

Abidi, şunları söyledi:

“Türkiye’nin şu an farklı alanlarda mücadele verdiğini biliyoruz. Libya, Suriye, Irak... Hakeza Doğu Akdeniz’de yaşananlar ortada. Türkiye’nin kahraman halkının zorluklara karşı çıktığını görüyoruz. Biz hükümetten, Türkiye’nin bütün partilerinden ve özellikle Saadet Partisi’nden bize yardım etmelerini istiyoruz. Özellikle dört alanda dayanışma içerisinde olmak istiyoruz. Bunlar; ziraat, sağlık, eğitim ve ticaret.”

Odatv.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.