Tahran'da üçlü zirve: Türkiye, Rusya ve İran liderleri bir araya gelecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile üçlü zirvede buluşacak. 19 Temmuz 2022’de Tahran’da bir araya gelecek olan liderler, Suriye konusunu ele alacaklar. Öte yandan, ikili görüşme çerçevesinde Erdoğan ve Putin’in Ukrayna’da Rusya’nın başlattığı savaş kapsamında konuları ele alacak.

Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Kremlin yönetimi, yakın bir zamanda Rusya ve Türkiye arasında zirve yapılacağını belirtmişti. Bu bağlamda; Türkiye, Rusya ve İran arasında 19 Temmuz 2022’de üçlü zirve yapılacak.

ERDOĞAN PUTİN’LE İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü telefon görüşmesinde Putin ile Ukrayna-Rusya Savaşını, Karadeniz’den dünya kamuoyuna sevkiyat yapılması için açılacak tahıl koridoru ve küresel gıda krizi üzerinde durmuştu.

Diğer taraftan, Ukrayna tahılının dünya pazarına açılması için başlatılan tahıl koridoru girişimi için süreç yarın başlıyor. Reuters’ın aktardığı habere göre, yarın İstanbul’da görüşme gerçekleşecek. Türkiye, sürecin başından beri tahıl koridoru için garantör ülke olacağını açıklamıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.