Suudi TV’si: ´İsrail´le normalleşme´ eleştirileri alan diziler devam edecek”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suudi Arabistan´ın MBC Medya Grubu, İsrail’le normalleşme mesajları verdiği iddiasıyla tepki alan Ramazan dizilerinin yayından kaldırılmayacağını açıkladı.

MBC Medya Grubu Sözcüsü Mazin Hayek, Umm Harun (Aron'un Annesi) ve Mahrac 7 dizileriyle İsrail’le normalleşme mesajı verilmeye çalışıldığına yönelik eleştirilere cevap verdi.

"MBC, Arap-İsrail çatışması başladığından bu yana Arap dünyasının perişanlığını yaşayan insanların kalplerine umut ve neşe vermeye çalışıyor" diyen Hayek, dizileri aleyhinde bu tür kampanyalara alışık olduklarını belirtti. Başkaları gibi "Filistin davasının ticaretini yapmadıklarını ve İsrailli yetkilileri ağırlamadıklarını" ifade eden Hayek, bu nedenle normalleşmeyle suçlanmamaları gerektiğini belirtti.

Hayek son olarak, "Bu kampanyalar bizi durduramaz, korkutamaz da. Mahrac 7 ve Umm Harun dizileri devam edecek" ifadesini kullandı.

Söz konusu diziler başta Filistin olmak üzere pek çok Arap ülkesinden izleyicilerin tepkisine neden olurken, sosyal medyadaki paylaşımlarda, hisselerinin çoğunun Suudi Arabistan'a ait olduğu MBC Medya Grubuna bağlı kanalın boykot edilmesi çağrıları yapılıyor. (Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.