Suudi Arabistan'dan hac kararı: 2021 yılı için kontenjan belirlendi!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suudi Arabistan yayınladığı bir genelge yayınlayarak, hac kurallarını ve kontenjanlarını açıkladı. Dokuz sayfalık genelgede bu sene hac ibadeti için 60 bin kişilik kontenjan açıldığı bildirildi.

Suudi Arabistan, koronavirüs tedbirleri kapsamında hac ibadetinin bu seneki kontenjanını belirledi. Konu ile ilgili genelge yayımlayan Suudi Arabistan, 2021 yılında yapılacak hac ibadetinin kontenjanının 60 bin kişi olduğunu ifade etti. Ayrıca belirlenen sayının yerli ve yabancı hacı adaylarını kapsadığına dikkat çekilerek, 45 bin hacı adayının yurt dışından, 15 bin hacı adayının ise yurt içinden kabul edileceği belirtildi.

HACI ADAYLARI KARANTİNAYA ALINACAK

Öte yandan genelgede, hacı adaylarının son 6 ay içinde hasta olmadıklarını, hastanede yatmadıklarına dair kanıt istenecek ve adaylardan Kovid-19 aşısı yaptırdıklarını kanıtlayan resmi aşı belgeleri de talep edilecek. Aşı yaptıranların ilk dozu 13 Mayıs 2021 tarihine kadar, ikinci dozu ise ülkeye giriş yapmadan 14 gün önce yaptırması gerektiği ifade edildi. Bunun dışında salgın kapsamında yurt dışından gelecek hacı adaylarının 3 gün zorunlu karantinada kalmasına karar verildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.