Suriye'de hayat normal devam ediyor: "Eski Halep’te Rozana El Sanatları ve El İşleri Fuarı Açıldı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ülkemizdeki Suriyeliler savaş bahanesiyle ülkelerine dönmemekte ısrar ederlerken, Suriye'de hayatın normale döndüğü görülmektedir.

Bu bağlamda sanat faaliyetleri de normal akışında devam ediyor.

SANA Suriye Arap Haber Ajansı'nın haberine göre, El işleri, el sanatları ve mirası temsil eden 22 sivil ve öğrenci kuruluşunun katılımıyla Rozana El Sanatları ve El İşleri Fuarı’nın etkinlikleri dün akşam Halep’in eski kentindeki Han El Kettan’da açıldı.

Halep Üniversitesi Suriyeli Öğrenciler Birliği şubesinin Suriye Meslek Merkezi işbirliğiyle düzenlediği fuara katılan meslekler, ahşap üzerine gravür, taş üzerine gravür, bakır ve Arapça hat üzerine gravür, cam yapımı, metal şekillendirme, halı, el dokuma tezgahı, el işlemesi, kürk ve deri arasında çeşitlilik gösterdi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.