Suriye'de askeri öğrencilerin mezuniyet törenine İHA'larla terörist saldırı: 7 ölü 20 yaralı..

Suriye Humus’ta düzenlenen Harp Okulu öğrenci subaylarının mezuniyet törenine, İHA'lar yapılan terör saldırıları sonucunda 7 kişi öldü 20 de yaralı var.

Suriye Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, ”Suçlu yaklaşımını ve sürekli Suriyeli kanı dökmeyi ilerleterek, öğleden sonra, uluslararası tanınmış tarafların desteklediği silahlı terör örgütleri, Homs’taki askeri okul subay öğrencilerinin mezuniyet törenini, törenin bitiminden hemen sonra patlayıcı mühimmat taşıyan insansız hava araçlarıyla hedef aldı. Mezuniyete katılan çok sayıda üniversite öğrencisinin yanı sıra, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu davetli aileler arasında hem sivil hem de askeri personelden oluşan çok sayıda şehit ve düzinelerce yaralanma ile sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

Bakanlık ifadelerine şunları ekledi: ”Kara Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, bu korkakça terör eylemini benzeri görülmemiş bir suç olarak değerlendirmektedir. Bu terör örgütlerine, nerede bulunurlarsa bulunsunlar, tam güç ve kararlılıkla karşılık vereceğini beyan ediyor ve bu suç eylemini planlayan ve uygulayanların, bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerinin hesabını vereceğini vurguluyor.”

RÜDAW

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.