Söz düellosu başladı: Rusya'dan ABD’ye tehdit: "Kimse bizi tehdit edemez"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna sınırına askeri unsurlarını konuşlandırmasının ardından, olası bir savaş durumunda Ukrayna’ya destek vereceğini duyuran ABD’ye Rusya’dan yanıt geldi. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Rusya’ya yönelik düşmanca bir tutum sergilediğini belirterek, Rusya’nın her şeye hazırlıklı olduğunu açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün Moskova’da gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya’nın kimse için bir tehdit oluşturmadığını savundu. Peskov, Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’ya düşmanca bir tutum sergilediğinin altını çizerek, “ABD tarafının tutumu nedeniyle Rusya ilişkilerde en kötü senaryolara hazırlıklı durumda.” dedi.

“KİMSENİN BİZİ TEHDİT ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ayrıca Rusya’ya yönelik tehditlerin kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Peskov, “Washington ile ilişkileri uçurumdan atma fikrine sıcak bakmıyoruz ama elbette ABD dahil hiç kimsenin de bizi tehdit etmesine, bize bir şey dikte etmesine ve çıkarlarımıza zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

“ABD’NİN TUTUMU APTALCA”

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırım politikasını “aptalca” değerlendirmesini desteklediğini ifade eden Peskov, şöyle konuştu:

“ABD’nin ülkemize yönelik öngörülemez, saldırgan ve hasmane tutumu, bu politikayı tanımlamak için her türlü jargonu kullanmayı mümkün kılmaktadır. Lavrov, her zaman olduğu gibi ifadelerinde oldukça haklıdır.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.