Sırbistan Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine 13 bin 500 silah gönüllü olarak teslim edildi

Belgrad'daki 17 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic'in çağrısı üzerine 13 bin 500 silah, gönüllü olarak teslim edildi.

Geçen haftalarda Sırbistan'da biri 14, diğeri 21 yaşındaki iki saldırganın silahlı saldırısı sonrasında ülkede yeni bir adım atıldı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic 17 kişinin ölümünün ardından 8 Mayıs itibarıyla 1 ay içinde ehliyetsiz silah taşıyan vatandaşların silahlarını en yakın karakola teslim etmesi için çağrıda bulundu. Vatandaşlar, aralarında roketatar ve el bombalarının da bulunduğu silahları teslim etmeyi sürdürüyor. 

ŞU ANA KADAR 13 BİN 500 SİLAH TESLİM EDİLDİ

Af sürecine kadar yapılacak teslimatta şu ana kadar 13 bin 500 silahın teslim edildiği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Vucic teslim edilenlerin silah ve cephane fabrikalarına gönderileceğini belirtti. 

Vucic, 8 Haziran 2023'te sonlanacak teslimatın ardından ehliyetsiz silah taşıyanların evine baskın düzenleneceğini ve vatandaşların katı cezalara maruz kalacağını vurguladı. 

SIRBİSTAN'DA NELER OLDU?

Başkent Belgrad'da bir 7. sınıf öğrencisi babasının ehliyetli silahıyla okula silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırı sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı. Öte yandan 21 yaşındaki bir gencin havaya rastgele ateş açması sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı, silahların gönüllü olarak 1 ay içinde en yakın karakola teslim edilmesi için çağrıda bulunmuştu. 1 ayın sonunda ise silahını teslim etmeyenlerin adreslerine baskın düzenlenecek. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.