Sırbistan, orduya 5 bin asker alacak

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, orduya 5 bin askerin alınması için talepte bulunduğunu söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Kosova sınırında çıkan gerginliğin ardından yaptığı açıklamada, Sırbistan ordusuna 5 bin askerin alınması için teklifte bulunacağını dile getirdi.

Kosova sınırında gerginlik yaratan Sırbistan yeni hamleleriyle gündemdeki yerini koruyor. Geçen haftalarda Kosova sınırında barikat kuran Sırplar, bölgede Kosova hükumetini saldırgan tavırlarıyla tehdit etti. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, başkent Belgrad'daki orduevinde Sırbistan ordusunun 2022 faaliyetlerini ve gelecek planlarımının konuşulduğu toplantının ardından açıklama yaptı. 

SIRBİSTAN, ORDUSUNA 5 BİN ASKER DAHA ALACAK

Ülkesinin gelecek dönemde insansız hava araçlarının üretimine odaklanacağına değinen Vucic, "Özel birliklerin güçlenmesi için çalışmalar yürüteceğiz. Bu bağlamda, 15 Şubat Devlet Günü'nde özel birliklere 5 bin kişinin alınması için ilan açılmasını talep edeceğim" açıklamasını yaptı. Ayrıca Vucic, ordudaki askerlerin maaşlarının artırılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

"UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI SIRBİSTAN'I OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın son durumu hakkında değerlendirme yapan Vucic, Sırbistan'ı olumsuz etkilediğinin altını çizerek, "Ödemesini yaptığımız askeri donanımın ithalatını yapamıyoruz. Aynı şekilde yedek parçaları da getiremiyoruz. Bu yüzden de güçlü olan taraflarımıza odaklanacağız" dedi.

Öte yandan Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, Kosova'da yaşanan gerginlikte ordunun emirleri eksiksiz yerie getirmeye çalıştığını söyledi. Vucevic, ordunun savunmasının güçlenmesi için çalışmalara devam edileceğini açıklamasına ekledi. 

QHA

Anahtar Kelimeler:
SırbistanAsker Alımı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.