Rusya’dan ABD’ye New York Times’ı hesaba çekme çağrısı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin yeni tip koronavirüs Kovid-19 ile ilgili dezenformasyon yayanları hesaba çekmeye New York Times’tan başlaması gerektiğini belirtti.

Rus resmi haber ajansı Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanı, salgınla ilgili dezenformasyona dahli olan herkesi hesaba çekmekle tehdit etti. New York Times’tan başlayın. ‘Putin’in Amerikan bilimine karşı borç savaşı’ adlı materyal dezenformasyon eseridir” dedi.

New York Times, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i koronavirüs kaynaklı ölümler hakkında yalan bilgi yayma ve önemli toplumlar kurumlara saldırılar ile suçlamıştı. Haberde ciddi hiçbir argüman sunulmazken dayanak olarak söyleşi, gazete makaleleri, röportajlar, tweet’ler ve televizyon şovu kullanılmıştı.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Good Morning Orlando radyosuna açıklamasında, koronavirüsle ilgili tam bilgi vermeyenlerin veya dezenformasyona katılanların hesaba çekileceğini söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.