Rusya salgında can kaybı rekoru kırdı: Günlük ölüm sayısı 752 Güncel

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya salgında can kaybı rekoru kırdı. Rusya’da son 24 saatte koronavirüs salgını nedeniyle 752 kişi hayatını kaybetti. Böylece Rusya salgınla mücadelede gelinen süreçte günlük ölümlü vaka sayıları ile en yüksek rakamları gördü.

Rusya’da belirlenen son rakamlara göre ülkede alınan yeni tedbirler işe yaramadı. Rusya’da koronavirüs salgınında Delta mutasyonunun da etkisiyle vaka ve ölüm sayısında rekor artış yaşandı. Ülkede son 24 saatte 25 bin 82 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 5 milyon 758 bin 300’e ulaştı. Ülkenin salgınla mücadelesinde son 24 saatte 752 kişinin hayatını kaybetmesiyle günlük en yüksek ölüm sayısı kayıtlara geçti. Salgında hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 142 bin 253’e çıktı.

MOSKOVA VAKA SAYILARINDA ÖNDE

Rusya’da koronavirüs vaka sayılarının en yoğun yaşandığı yer başkent Moskova oldu. Moskova’da son 24 saatte 5 bin 694 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 1 milyon 423 bin 828’e yükseldi. En çok ölüm sayısı yine Moskova’da görüldü. Başkentte son bir günde 108 kişi virüsten öldü, toplam can kaybı sayısı da 23 bin 538’e ulaştı. Moskova’nın ardından günlük 102 ölümlü vaka ile St. Petersburg başı çekti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.