Rusya, Mariupol’da Türk vatandaşları da dahil 80’den fazla sivilin bulunduğu camiyi bombaladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın güneydoğusunda yer alan Mariupol kentinde aralarında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu 80 kişinin sığındığı bir caminin bombalandığını duyurdu

Bakanlık Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Roksolana’nın (Hürrem Sultan) Mariupol’de yaptırdığı cami Rus işgalciler tarafından bombalandı” ifadeleri kullanıldı. Saldırının ne zaman gerçekleştiğini belirtmeyen Bakanlık, “Türk vatandaşları da dahil olmak üzere 80’den fazla yetişkin ve çocuğun oraya sığındığını” kaydetti.

Rus kuvvetleri tarafından kuşatılan Mariupol, sokaklarında bırakılan cesetler ve kaçmaya çalışan sivillerle çaresizliği yansıtıyor.

Şehirde su, gaz ve elektrik kesintileriyle birlikte iletişim sorunu yaşanıyor. Son günlerde şehir halkının yemek arayışında olduğu görülüyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, kuşatma altındaki güney limanı Mariupol da dahil olmak üzere Ukrayna kasaba ve köylerinden bir dizi insani yardım koridorunun açılacağını bildirerek, Rusya'nın ateşkese bağlı kalmasını umduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Mariupol sakinlerine güvenli geçiş sağlama çabaları başarılı olmamıştı.

Kiev / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.