Rusya'da Putin'e vatana ihanet suçlaması

Rusya’nın St.Petersburg kentindeki Smolninskoye İlçesi Belediye Konseyi üyeleri, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’na, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i vatan haini ilan etme çağrısında bulundu. Konsey üyeleri, Putin’in Ukrayna’ya karşı “özel harekat” başlatma kararının Rusya devletine ve halkına zarar verdiğini savundu.

Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırı başlatan Rusya’nın can kayıpları artmaya devam ediyor. Ukrayna ordusundan bu sabah yapılan açıklamada Rus ordusunun can 51 bin 900’e ulaştı. Ukrayna, her gün ölen Rusların sayılarını açıklarken; Kremlin asker kayıplarına dair sessizliğini koruyordu. Hatta, Putin Ukrayna’ya karşı “hiçbir şey kaybetmedik” açıklamasını da yapmıştı. Öte yanda geçen hafta Rusya Maliye Bakanlığından sızdırılan belgede ise Rusya Silahlı Kuvvetlerinin kayıplarının 48 bin 759 olduğu görüldü. Savaş uzadıkça git gide daha fazla hissedilen can kayıpları Rus vatandaşları da rahatsız etmeye başladı. 

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki Smolninskoye İlçesi Belediye Konseyi üyeleri, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması’na çağrı yaparak, başlattığı savaş nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in vatana ihanetle yargılanmasını istedi. Konsey tarafından, 7 Eylül’de paylaşılan belgenin metninde savaş sırasında Rus ordusunun “en iyi birliklerinin” yok edildiği, binlerce sağlıklı gencin öldürüldüğü ve ülkenin ekonomisinin zarar gördüğü belirtildi.

NATO İLE SINIR ARTTI VE UKRAYNA DAHA FAZLA SİLAHLANDIRILDI
Bununla birlikte belgede Rus saldırganlığı nedeniyle NATO ülkeleri ile olan sınırın uzunluğunun iki kattan fazla arttığına ve “özel harekatın” amaçlarından birinin “silahsızlaştırma” olmasına rağmen Ukrayna’ya giderek daha fazla modern silahın sağlandığına dikkat çekildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “özel harekat” başlatma kararının Rusya güvenliğine zarar verdiği belirtilen belgede, “Bu bağlamda, Devlet Duması milletvekillerini Rusya Federasyonu Devlet Başkanının görevden alınması için ona vatana ihanet suçlamasını yöneltme teklifte bulunmanızı davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.