Rus şovenizminde son perde: "Kilise duvarında Putin ve Stalin'in tasvirleri"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova yakınlarındaki bir parkta, Rusya Silahlı Kuvvetleri Ana Tapınağı olarak planlanan yapının inşaatı tamamlandı. Rus basınına yansıyan haberler göre, tapınağın duvarlarındaki mozaiklerde; Sovyet diktatörü, katil Josef Stalin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Genelkurmay Başkanı Sergey Şoygu gibi pek çok kişinin tasvirleri yer aldı.

PUTİN İKTİDARININ ŞOVENİST POLİTİKALARININ BİR SONUCU

Putin iktidarının, şovenist politikaları ve Sovyetler ve diktatörlük özleminin bir sonucu olan tapınağın, 9 Mayıs 2020 günü gerçekleşen olan “Zafer Günü’nde” açılması planlanıyor.

KİLİSE, FAKİR RUS HALKININ BAĞIŞLARIYLA YAPILDI

Öte yandan, tapınağın yüksekliğinin 95 metre olduğu ve dünyanın en yüksek üçüncü Ortodoks Tapınağı olacağı duyuruldu. Kilisenin giderlerinin, ekonomik anlamda zor günler geçiren ve fakirlikle mücadele eden Rus halkının bağışlarıyla karşılandığı ve toplamda 3 milyar 62 milyon rubleye mal olduğu öğrenildi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.