Rus işgalindeki Kırım’da yangın ve patlama sesleri!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kurman bölgesinde (Krasnogvardeyskoye) yangın ve patlama sesleri duyuldu. İşgalci yönetim bölgedeki mühimmat deposuna saldırı düzenlendiğini ileri sürdü.

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kurman bölgesinde  (Krasnogvardeyskoye) bu sabah patlama sesleri duyuldu. Yerel sakinler, bölgede bulunan bir petrol deposu ve hava üssünün üzerinden dumanların yükseldiğini bildirdi. İşgalci yönetim, bölgede bulunan bir mühimmat deposuna saldırı düzenlendiğini iddia etti.

Duyulan patlama seslerinden sonra bölgede bulunan petrol deposunda yangın çıktığı öğrenildi. Ayrıca Büyükonlar (Oktyabskoye) kasabası yakınlarında bulunan Rus askeri havalimanında da patlamaların meydana geldiği ve üs üzerinde dumanların yükseldiği aktarılıyor.

Kırım’da faaliyet gösteren Ateş direniş hareketinden yapılan açıklamada, Kurman bölgesindeki petrol deposuna saldırı düzenlendiği ifade edildi. 

MÜHİMMAT DEPOSU İNFİLAK EDİYOR

Öte yandan Rus yönetimi, Kurman bölgesindeki “altyapı tesislerine”, SİHA saldırısı düzenlendiğini iddia etti. Daha sonra, işgalciler füzenin bir mühimmat deposuna isabet ettiğini ve cephaneliğin infilak etmesi nedeniyle 5 kilometre çevrede bulunan tüm yerleşim yerlerinde yaşayan insanların tahliye edileceğini duyurdu.

Büyükonlar kasabası yakınlarında işgalcilere ait bir  hava üssünün bulunduğu biliniyor. Bir ay önce Ateş direniş hareketi, Rus ordusunun üsse askeri teçhizat yığmaya başladığını bildirmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.