Rus iş insanı, Putin'in başına 1 milyon dolar ödül koydu: "Aranıyor...Ölü ya da diri"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Alex Konanykhin adlı Rus iş insanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başına ödül koydu.

Konanykhin dün Facebook ve Linkedin'de yaptığı paylaşımda, "Putin'i, Rus yasalarına ve uluslararası hukuka göre savaş suçlusu olarak tutuklayan görevlilere 1 milyon dolar ödeyeceğime söz veriyorum" ifadesini kullandı.

Şarku’l Avsat Londra Ofisinin, İngiliz The Independent'tan aktardığı habere göre, Putin'in zor kullanarak göreve geldiğini öne süren iş insanı, bağımsız seçimlerin yapılamadığını ve muhaliflerin öldürüldüğünü söyledi:

"Etnik bir Rus ve bir Rusya vatandaşı olarak, Rusya'nın Nazilerden arındırılmasını sağlamayı ahlaki görevim olarak görüyorum."

Konanykhin, Ukrayna'ya yardım etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

Paylaşıma, "Aranıyor: Ölü ya da diri" yazan ve Putin'in fotoğrafının olduğu bir görsel de eklendi.

Öte yandan iki platformdaki gönderi de kaldırıldı. Konanykhin ise Facebook'ta aynı paylaşımı bu sefer fotoğrafsız yaptı. ABD'de yaşayan iş insanı ayrıca şöyle yazdı:

"Bazı haberler, Putin'e suikast düzenlenmesi için para vaat ettiğimi yazıyor. Bu doğru değil. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan bunu sevinçle karşılayacak olsa da Putin'in adalete teslim edilmesi gerektiğine inanıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.