Rus enerji devi Rosneft'in başkanı İgor Seçin'in oğlu öldü

Rusya'nın en büyük petrol ve doğalgaz şirketlerinden Rosneft'in Yönetim Kurulu Başkanı İgor Seçin'in tek oğlu İvan Seçin'in ani bir şekilde öldüğü duyuruldu.

Rusya'da petrol ve doğalgaz alanında faaliyet gösteren en büyük şirketlerinden Rosneft Başkanı İgor Seçin’in 35 yaşındaki oğlu İvan Seçin’in vefat ettiği bildirildi.

Ölüm kaydına göre, İvan Seçin 5 Şubat 2024'te vefat etmesine karşın kamuoyuna duyurulmadı. İvan Seçin’in resmî ölüm nedeninin "bir kan pıhtısının kopması" olarak açıklandığı ileri sürüldü.

ROSNEFT BAŞKANI OĞLU İVAN SEÇİN

Moskova Devlet Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Moskova Devlet Üniversitesi Moskova İktisat Okulundan mezun olan Ivan Seçin, Mart 2014'ten bu yana Rosneft'te çalışıyordu. Ocak 2015'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İvan Seçin’e "uzun yıllar süren vicdani çalışma" ve "yakıt ve enerji kompleksinin gelişimine büyük katkılarından dolayı" II. Derece Anavatan Liyakat Nişanını takdim etti. Nişan aldığında Seçin 25 yaşındaydı, Rafta Ortak Projeler Bölümü İlk Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

PUTİN’İN YAKIN DOSTU İGOR SEÇİN

İvan Seçin’in babası, oligark İgor Seçin, 2012 yılından bu yana Rosneft’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın bir müttefiki ve fiili yardımcısı olarak kabul edilen "Darth Vader" takma adıyla biliniyor. Seçin, 2008'den 2012'ye kadar Vladimir Putin'in kabinesinde başbakan yardımcısı olarak görev yaptı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.