Rus askerleri, Mariupol'de 120 bin sivili ve Ukrayna askerlerini kuşatma altında tutuyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Mariupol’de Ukraynalı askerlerin yanı sıra, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 120 bin sivilin abluka altında olduğunu dile getirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İspanya ve Danimarka Başbakanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında bir dizi açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, savaşın seyrinin Ukrayna’nın doğusuna doğru yöneldiğini ve sürecin zor olduğunu vurguladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Mariupol’ün tam kontrolünü ele geçirdiklerine yönelik açıklamasını değerlendiren Zelenskıy, “Mariupol’ün çoğunu uzun zaman önce ele geçirdiklerini ben de siz de çok iyi biliyoruz ama şehirde Ukrayna askerlerinin kaldığı kısımlar var” dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Askerlerimizin yanında sivillerimiz de var. Bunların çoğu kadın ve çocuklar. Yaklaşık 120 bin sivil Mariupol’da abluka altında” ifadelerini kullandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Mariupol’deki Azovstal Fabrikasında yaklaşık 400 yaralı Ukrayna askerinin bulunduğunu kaydetti.

RUSYA, MARİUPOL KENTİNİ KUŞATMA ALTINDA TUTUYOR! 

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı topyekun işgal girişiminden en çok Ukrayna’nın güneyindeki Mariupol kenti zarar görüyor. İşgalci Rus işgal güçleri, bir buçuk aydır kenti havadan bombalıyor ayrıca kente insani yardımın getirilmesini engelliyor. Şehirden tahliye olmak isteyenler, işgalci Rus ordusu tarafından ya engelleniyor ya da zorla Rusya şehirlerine giden sözde koridorlara yönlendiriliyor. Ayrıca işgalciler, kent sakinlerine Ukrayna tarafına sadece kendi araçlarıyla çıkmasına izin veriyor. Fakat devamlı bombalanan kentte sağlam araba ve benzin bulmada sorun yaşanıyor.

Farklı değerlendirmelere göre, halen yaklaşık 120 bin Mariupol sakini kuşatma altında tutuluyor. Kentte kalan Ukrayna birlikleri, işgalcilere karşı savaşmaya devam ediyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.