Rojava'da YPG saflarında savaşan İngiliz, Ukrayna'da esir alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş ikinci ayında sürerken Ukrayna'da savaşan yabancı askerlere ilişkin iddialar da ortaya atılmaya devam ediyor. BBC'den Emma Vardy'nin haberine göre, İngiltere'den bir askerin Ukrayna'nın Mariupol kentinde Rusya'ya karşı savaşırken esir düştüğü ortaya çıktı.

BBC'de çalışan gazeteci Emma Vardy haberine göre, Ukrayna ordusunda deniz piyadesi görevi olduğu iddia edilen Aidin Aslin ve beraberindeki askerler Mariupol'da Rusya askerleri tarafından esir alındı.

Aslin'in yıllar önce Rojava'da IŞİD'e karşı terör örgütü YPG saflarında savaştığı da belirtilen haberde, İngiliz gazeteci Jake Hanrahan, Twitter hesabından Aslin'in Rojava'da olduğu dönemden fotoğrafını "O bir arkadaş ve East Midlands'li delikanlı" notuyla paylaştı.

'Oğlum silahları kalmadığını söyledi'

Haberlerin ardından BBC'ye konuşan Aslin'in annesi Ang Wood oğlunun yakalanmadan önce kendisini aradığını belirterek "Oğlum benim aradı, silahları kalmadığını söyledi. Teslim olmaktan başka ihtimali yoktu. Onu seviyorum, o benim kahramanım" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.