Refah’taki sığınmacılara yardım eden gönüllüler: 'Ramazan’da oruç tutanlara yemek dağıtıyoruz'

Gazze Şeridi sakinleri Ramazan’ı devam eden savaş ve bombardıman koşullarında yaşıyor. Refah’ta, Gazze’nin çeşitli bölgelerinden gelen 1 milyondan fazla sığınmacı bulunuyor. Gönüllü kuruluşlar, muhtaçların karınlarını doyurmak için çaba harcıyor.

Sığınmacılar için yemek hazırlayanlardan biri olan Hanin Atallah, Sputnik’e yaptığı açıklamada şu cümleleri kaydetti:

“Savaştan önce ben ve arkadaşlarım Han Yunus’ta şef olarak çalışıyorduk. Ramazan başlayınca da becerilerimizi oruç tutanların karınlarını doyurmak için kullanmaya karar verdik. Bize mutfak ekipmanı buldular. Gönüllüler de yemeklerin pişirilmesine ve dağıtılmasına yardımcı oluyor. Bu, insanlar için büyük bir yardım, çünkü yerinden edilenlerin hepsi çok zor koşullarda yaşıyor. Biz de iş yaparken zorluklarla boğuşuyoruz. Öncelikle yemek hazırlamak için su bulmak zor. Bunun için eşekle su taşıyoruz. İkincisi odun. Odun pahalı, çevreyi kirletiyor ve yakında tamamen bitecek. Üçüncüsü, yemeklere tat katmak için gereken baharatlar neredeyse hiç yok.”

Refah’taki sığınmacılara yardım eden gönüllüler: Ramazan’da oruç tutanlara yemek dağıtıyoruz - Sputnik Türkiye, 1920, 21.03.2024

Güneydeki Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2.3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1.9 milyon kişi yerinden oldu.

Refah’taki sığınmacılara yardım eden gönüllüler: Ramazan’da oruç tutanlara yemek dağıtıyoruz - Sputnik Türkiye, 1920, 21.03.2024

Refah’taki sığınmacılara yardım eden gönüllüler: Ramazan’da oruç tutanlara yemek dağıtıyoruz

Bu Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce 'güvenli olduğunu' iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusunun 5 katından fazla arttığı belirtiliyor.

Sputnik Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.