Polonya'dan ülkeye dönen Ukraynalıların çıkanlardan fazla olduğu açıklandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın havadan ve karadan saldırılara başladığı Ukrayna’dan komşu ülkelere geçen Ukraynalılar, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından geri alınan bölgelere dönmeye başladı. Polonya Sınır Muhafızları, geçen hafta Cuma ve Cumartesi günü Polonya’dan Ukrayna’ya giren insan sayısının, çıkanlardan fazla olduğunu bildirdi.

Polonya’dan ülkeye dönen Ukraynalıların çıkanlardan fazla olduğu açıklandı. CNN International, 17 Nisan 2022 tarihinde Polonya Sınır Muhafızlarına dayandırarak verdiği bilgilere göre, Cuma ve Cumartesi günü Polonya’dan Ukrayna’ya giren insan sayısı, çıkanların sayısından daha fazla oldu.

Polonya, Cumartesi günü 22 bin kişinin Polonya’dan Ukrayna’ya geçtiğini ve 19.200 kişinin karşı yöne geçiş yaptığını, cuma günü ise 25.100 kişinin Ukrayna’ya girdiğini ve 24.400 kişinin Polonya’ya seyahat ettiğini kaydetti. 

UKRAYNALILAR, GERİ ALINAN BÖLGELERE DÖNÜYOR

Rusya’nın savaşın odak noktasını Ukrayna’nın doğusuna kaydırdığı öğrenilirken; Polonya’ya ve diğer komşu ülkelere geçen Ukraynalıların bir kısmı, Ukrayna kuvvetleri tarafından geri alınan bölgelere dönmeye başladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.