Pentagon, ABD’li 3 firmadan hipersonik füze geliştirmesini istedi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), savunma teknolojileri alanında çalışan Raytheon, Lockheed Martin ve Northrop Grumman şirketlerinin, ülkenin hipersonik saldırılara karşı kendisini daha iyi savunmasına yardımcı olmak üzere hipersonik füze geliştireceğini duyurdu.

Söz konusu hipersonik füzeler ses hızından 5 kat daha hızlı (5 mach) olduğu biliniyor. Hipersonik füzeler, balistik füzelere göre daha fazla manevra kabiliyetine sahipler ve daha düşük irtifada hareket edebiliyorlar bu da onları tespit etmeyi zor bir hale getiriyor.

Pentagon, bu füzelerin geliştirilmesi için toplam değeri 60 milyon dolardan fazla olan üç sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

ABD, Ekim ayında Rusya ve Çin tarafından da kullanılan yeni hipersonik füze teknolojisini başarıyla test etmişti.

Pentagon geçtiğimiz günlerde Çin’in karşı konulması zor bir nükleer yüke sahip hipersonik füze test ettiğini belirtirken, Pekin’in bu cephaneliği beklenenden çok daha hızlı geliştirdiğini açıkladı.

Washington/Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.