Paşinyan acil toplantıya çağırdı: Ermeniler Karabağ'dan çekiliyor mu?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Bakanlar Kurulunu acil toplantıya çağırdı.

Toplantıda, Ermenistan ve Karabağ’ın çevresindeki durum ve güvenlik meseleleri konuşuldu. Azerbaycan basını, Paşinyan’ın Karabağ’daki Ermeni askeri güçleri ile anlaşarak silah bırakmaya ikna ettiğini ileri sürdü.

Ermenistan Bakanlar Kurulu, bugün Başbakan Paşinyan başkanlığında toplandı. Kurul toplantısında, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında gerçekleşen üçlü anlaşmaya ilişkin konuların tartışıldığı öğrenildi. Ermenistan yönetiminden yapılan açıklamada, “Görüşmede Ermenistan ve Karabağ çevresindeki durum, insani meseleler ve bir takım güvenlik konuları ele alındı.” ifadelerine yer verildi.

KARABAĞ’DAKİ ERMENİ TERÖRİSTLER SİLAH MI BIRAKIYOR?

Öte yandan, Azerbaycan merkezli Sözcü.az haber sitesi, Ermenistan Bakanlar Kurulu’nda Karabağ’daki ateşkes sürecine ilişkin görüşmelerin yapıldığını bildirdi. Bugün gerçekleşen görüşme öncesinde, Paşinyan’ın Karabağ’daki Ermeni Silahlı Kuvvetlerini silah bırakmaya ikna ettiği ifade edildi. Sozcu.az’ın aktardığına göre Başbakan Paşinyan, Sözde Karabağ Cumhuriyeti Başkanı Araik Harutyunyan ve sözde Savunma Bakanı Vağarşak Harutyunyan ile bu konuda anlaşmaya vardı. Bugün gerçekleşen toplantının amacının ateşkes olduğu ifade edilirken; toplantıya ilişkin Ermenistan yönetiminden henüz bir bilgi paylaşılmadı.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.