Oy sayımları tamamlandı: "ABD yeni başkanı JOE BİDEN!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD'de 3 Kasım akşamı biten oylama sonrası günlerdir süren sayım sona erdi. Kritik eyalet Pennsylvania’da farkı artıran Joe Biden, ABD Başkanlık seçimlerinin de galibi oldu. Dünya genelindeki ünlü binaları (tower) ile bilinen Donald Trump'ı geride bırakan Biden, ABD'nin 46. ve en yaşlı başkanı seçildi.

ABD Başkanlık seçim sonuçları belli oldu. Bütün dünyada adeta nefeslerin tutularak takip ettiği ABD Başkanlık seçimlerinde günler süren sürecin ardından kazanan Demokrat Joe Biden oldu. AP ve CNN en kritik eyalet Pennsylvania’da farkı açan 77 yaşındaki eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın ipi göğüslediğini ilan etti.

20 delegeli Pennsylvania’da Demokrat Joe Biden geriden gelip rakibi Donald Trump'ı oylarını geçti. Biden, Trump'tan yaklaşık 35 bin oy fazla almış durumda.

ABD'DE SEÇİM SONUÇLARI ŞU ŞEKİLDE

TRUMP'IN KAZANDIĞI EYALETLER: Tennessee (11 delege),Mississippi (6 delege),Oklahoma (7 delege),Alabama (9 delege),Kentucky (8 delege),West Virginia (5 delege),Güney Carolina (9 delege),Arkansas (6 delege),Indiana (11 delege),Wyoming (3 delege),Kuzey Dakota (3 delege),Güney Dakota (3 delege),Nebraska (5 delege),Louisiana (8 delege),Kansas (6 delege),Missouri (10 delege),Utah (6 delege),Idaho (4 delege),Montana (3 delege),Ohio (18 delege),Iowa (6 delege),Florida (29 delege),Teksas (39 delege),Maine (1 delege) Toplam: 214 delege

BIDEN'IN KAZANDIĞI EYALETLER: Vermont (3 delege),Virginia (13 delege),Massachusetts (11 delege),Connecticut (7 delege),New Jersey (14 delege),Delaware (3 delege),Maryland (10 delege),Illinois (20 delege),Rhode Island (4 delege),New York (29 delege),New Mexico (5 delege),District of Columbia (3 delege),Colorado (9 delege),California (55 delege),Oregon (7 delege),Washington (12 delege),New Hampshire (4 delege),Minnesota (10 delege),Arizona (11 delege),Maine (3 delege),Wisconsin (10 delege),Michigan (16 delege) Pennsylvania (20 delege) Nevada (6 delege) Toplam: 290 delege

BIDEN: TÜM AMERİKALILAR İÇİN BAŞKAN OLACAĞIM

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Amerika, ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğiniz için onur duyuyorum.Önümüzdeki iş zor olacak, ama size söz veriyorum: Bana oy verseniz de vermeseniz de, tüm Amerikalılar için bir Başkan olacağım.

Haber Türk'ün Associated Press haber ajansı'ndan aktardığı ve resmi olmayan sonuçlara göre 59. başkanlık seçimlerini kazanan Biden, yaptığı açıklamada, eşsiz engeller karşında Amerikan halkının rekor sayıda oy kullanarak, demokrasinin ABD'nin kalbinde attığını bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.