Nijerya'da korsanların kaçırdığı Türk gemicilerle irtibat kuruldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nijerya’nın Lagos kenti açıklarında 23 Ocak 2021 tarihinde Nijeryalı korsanlar tarafından saldırıya uğrayan Türk gemicilerle irtibata geçildiği öğrenildi.

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin kaçırılan 15 Türk vatandaşı mürettebatı kurtarma girişimleri devam ediyor. Geminin sorumlu olduğu firma Boden Denizcilik, bugün Türk gemicilerle irtibat kurulduğunu açıkladı.

NİJERYA AÇIKLARINDA ALIKONULAN TÜRK GEMİCİLERLE İLETİŞİM KURULDU

Boden Denizcilik’ten yapılan açıklama şu şekilde:

Boden Denizcilik, 23 Ocak 2021 tarihinde Sao Tome açıklarında kaçırılan konteyner gemisi Mozart’ın mürettebat üyeleriyle iletişim kurmuştur. Bu kapsamda 15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve birlikte olduğu bilgisi elde edilmiştir. Boden Denizcilik ve Boden Denizcilik’in Borealis Denizcilik’teki ortakları ilk ve tek öncelikleri olan ekip arkadaşlarının en hızlı şekilde serbest bırakılmalarını sağlamak için tüm çabayı göstermeye devam etmekte ve alıkonan denizcilerin aileleri ile sürekli iletişim halinde olmayı sürdürmektedir. Boden ve Borealis Denizcilik, mürettebatının ve mürettebat ailelerinin güvenlik ve sağlığının korunması için konu ile ilgili ek bir yorumda bulunmayacaktır.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.