New York Times duyurdu: Ermenistan askerlerinin SİHA'dan ödleri kopuyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Savaşı cephe hattından özel haberle sayfasına taşıyan New York Times, "Ermeni siperlerinde korku hakim. Ermenistan güçleri silahlı insansız hava araçlarına karşı tamamen çaresiz durumda" diye yazdı.

Dağlık Karabağ savaşı yirmi dördüncü gününe girerken, New York Times muhabiri Anton Troianovski'nin cephe hattından yazdığı haber gündeme bomba gibi düştü.

Muhabir Troianovski, Pulitzer ödüllü fotoğrafçı Sergey Ponomarev'le birlikte Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'ye gittiğini bildiriyor.

'Acımasız savaşın ön cephesi: Dağlık Karabağ'da ölüm ve çaresizlik' başlığını kullanan New York Times'taki haberde, şöyle deniliyor:

"Ermeni siperlerinde korku hakim. Ermeni güçleri Azerbaycan’a ait insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarına (İHA/SİHA) karşı karşı tamamen çaresiz durumda."

Azerbaycan ordusu, topçu saldırıları ve nokta atışı SİHA saldırıları sayesinde 27 Eylül’den itibaren ilerlemesini sürdürüyor, bugüne kadar onlarca yeri işgalden kurtardı.

Yazıda, Ermenistan’ın kısıtlı hava savunma sistemlerinin İHA/SİHA’ları durdurma konusunda yetersiz olduğu vurgulandı.

Bir petrol ve gaz geçiş noktası olan Azerbaycan, üstün ateş gücünde Türkiye’den aldığı İHA/SİHA’ların önemli bir payı var.

Azeri güçlerinin yanında savaş gücü cılız kalan Ermenistan, gençleri ve gönüllüleri cepheye gönderiyor. Hatta cepheye gönderilenler arasında veteran askerler de var.

Önceki savaşta yer alan Ermeni asker Artur Aleksanyan, daha önce Kalaşnikof tüfeklerin savaşın ana unsuru olduğunu ancak bu sefer şartların çok farklı olduğunu söylüyor.

 Şu anda etrafları Azerbaycan'ın modern 'intihar İHA/SİHA’ları' kullanarak sistematik bir şekilde Ermeni tanklarını ve diğer teçhizatlarını yok ettiği kraterlerle çevrili.

"O kadar hızlılar ki onları indirmeyi başaramıyoruz" diyen Aleksanyan, "Korkmadığımızı söylemeyeceğim. Hepimiz çok korkuyoruz" dedi.

(TV100)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.