New Jersey'de Sarıkamış Yürüyüşü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletlerin’de Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu önderliğinde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları New Jersey eyaletinin Paterson kentinde bulunan Woodlanpark Dağı’nda Sarıkamış Harekatının 105. yıl dönümü dolayısıyla anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu yıl 4. gerçekleştirilen yürüyüşe genç yaşlı bir grup Türk katıldı.

1914 yılında Sarıkamış'ta donarak Şehit olan kahraman askerlerimizi anmak için, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu koordinesinde “Garret Dağı’nda - Garret Mountain Park, Woodland Park, New Jersey'de yapılan 4. Sarıkamış Şehitleri Küresel Anma Yürüyüşü İstiklal Marşı okunması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

TADF Başkanı Tulga Tekmanın yaptığı konuşmanın ardından 105’inci Yılında donarak şehit olan askerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıldı. (abd.post)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.