Netanyahu "İntikam" Dedi:  "Tüm gücümüzle saldıracağız, Gazze'yi terk edin"

İsrail Başbakanı Netanyahu, tüm askeri güçlerini kullanacaklarını belirterek Gazze sakinlerinin bölgeden çıkmasını istedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıkladı.

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını duyurmuş ve ardından İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden silahlı bir grubun İsrail topraklarına sızdığını aktarmıştı. İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıkladı. İsrail de bu saldırlara 'Demir Kılıçlar' operasyonuyla yanıt verdi. 

ÖLÜ SAYISI 300'E ÇIKTI

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" isimli saldırıda ölü sayısı 300'e çıktı.

Ülke genelinde yaralı sayısı ise 1100'ü geçti.

NETANYAHU'DAN ÇAĞRI: GAZZE'Yİ TERK EDİN

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim tırmanırken Netanyahu'dan kritik bir açıklama geldi.

Güvenlik kabinesiyle Tel Aviv kentinde bir araya gelmesinin ardından konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaşananların ülke tarihinde hiçbir zaman görülmediğini işaret ederek “Bu kara günün intikamını güçlü şekilde alacağız” dedi.

Tüm askeri güçlerini kullanacaklarını belirterek Gazze sakinlerinin bölgeden çıkmasını isteyen Netanyahu şunları söyledi:

“Hamas’ın saklandığı her noktaya ulaşacağız. Gazze halkına bu yerleri terk etmeleri çağrısında bulunuyorum. Bu anneleri, kadınları ve çocukları evlerinde yataklarında katleden bir düşman. Yaşlıları, çocukları, genç kızları kaçıran bir düşman."

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.