Musk ve Twitter Aleyhine Dava

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Florida eyaletinin bir emeklilik fonu, Elon Musk'ın sosyal medya devi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma planını hızla hayata geçirmesini engellemek amacıyla taraflara dava açtı.

Delaware eyaletinde açılan davanın dosyasında Orlando Polis Emeklilik Fonu, Delaware eyaleti yasaları uyarınca, Elon Musk'ın sahip olmadığı Twitter hisselerinin sahiplerinin üçte ikisinin onayı olmadığı takdirde, satın alma işleminin 2025 yılına kadar tamamlanamacağını kaydetti.

Dava dosyasında ayrıca Musk'ın Twitter hisselerinin yüzde 9'unu aldıktan sonra "çıkar sahibi hissedar" haline geldiği, bu durumun da Musk'ın Twitter'ın tamamına sahip olmasını geciktirmesi gerektiği yazılı.

VOA'nın Forbes dergisinden aktardığı habere göre dünyanın en zengin kişisi olan Musk ayrıca elektrikli otomobil üreticisi Tesla firmasının da CEO'su ve ayrıca Twitter, yönetim kurulu ve CEO'su Parag Agrawal da davalılar arasında bulunuyor.

Davanın amacı, Twitter'ın Musk'a satışının en erken 2025 yılına ertelenmesini, Twitter yöneticilerinin güvene dayalı görevlerini ihlal ettiğinin beyan edilmesini ve davayla ilgili maliyetlerin karşılanmasını sağlamak.

Twitter, davayla ilgili iaçıklama yapmayı reddetti. Musk'ın avukatıysa açıklama talebine henüz yanıt vermedi.

VOA - Amerikanın Sesi & Fotoğraf - Reuters

Anahtar Kelimeler:
Elon MuskTwitterDava
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.