Mossad, Çin'in korona virüs aşısını İsrail’e götürdü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrailli televizyonu Kanal12, Çin’ de geliştirilen  koronavirüs aşısının, incelenmesi ve geliştirilmesi için Mossad tarafından İsrail'e getirildiğini duyurdu.

Kudüs halihazırda başka aşı üreticileri ile de görüşme halinde.

İsrail Sağlık Bakanlığı’nda ismini vermek istemeyen bir yetkili de Jerusalem Post’a  ‘‘Perde arkasında birçok çaba var, İsrail vatandaşlarının mümkün olan en kısa sürede bir aşıya erişimini sağlamak için elimizden gelen her şeyi deniyoruz’’ şeklinde konuştu.

Şalom'un haberine göre, İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü de  koronavirüs aşısı ‘Brilife’ın önümüzdeki hafta insanlar üzerinde denemelerine başlayacağını duyurdu.

Aşı, Sağlık Bakanlığı ve Helsinki Komitesi’nden, insanlar üzerinde tıbbi deney yapmak için gereken tüm onayları aldı.

Savunma Bakanı Benny Gantz, ‘‘Bu İsrail vatandaşları için bir umut günü, sadece iki ay önce aşının ilk numunesini aldım. Bugün ise 25 bin aşı dozumuz var’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.