Moskova'daki bir camide 600 Müslüman tutuklandı ve DNA örnekleri alındı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’da bir camideki yaklaşık 600 Müslüman gözaltına alındı. Gözaltıların, denetleme eylemlerinin bir parçası olduğu ve bu kapsamda gözaltına alınanlardan DNA alındığı ifade edildi.Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarındaki camide gözaltına alınan Müslümanlar serbest bırakıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova Oblastı’nda bulunan Kotelniki’deki camide yaklaşık 600 Müslüman’ın dün itibarıyla Rus polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Rusya İçişleri Bakanlığı Moskova Bölgesi Yönetimi Basın Servisi, gözaltıyla ilgili gelen bilgileri kontrol ettiklerini açıkladı.

Rusya'da bir camideki yaklaşık 600 Müslüman gözaltına alındı - Son Dakika  Haberleri

600 KADAR MÜSLÜMAN GÖZALTINA ALINDI

Rus avukat Mariya Krasova, Rus TASS haber ajansına konuşarak Moskova bölgesinde bulunan Kotelniki’deki camide Müslüman cemaatin polis tarafından gözaltına alındığına değinerek camide pasaport kontrolü yapıldığını söyledi. Krasova, “Rus vatandaşları, pasaport kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Yabancı uyruklu vatandaşlar ise karakola götürüldü.” ifadelerini kullandı.

“GÖZALTINA ALINANLARDA DNA ALINDI”

Krasova, gözaltına alınanların tamamının serbest bırakıldığı aktararak şunları kaydetti:

“Gözaltına alınanların tümü serbest bırakıldı. Onların gözaltına alınması, karakola getirilmesi ve idari suç işlemesi ile ilgili tutanak düzenlenmedi. Bir polisin söylediğine göre, gözaltılar, denetleme eylemlerinin bir parçası idi ve bu kapsamda gözaltına alınanlardan DNA alındı.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.