Medvedev'in sosyal medya hesabından skandal paylaşımı: Ruslar Kazakistan ve Gürcistan'a göz dikti!

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev’in sosyal ağ paylaşım sitesi olan VKontakte’deki hesabından, Rusya sınırları hakkında bir makale paylaştı. Kazakistan’daki Rusların güya soykırıma uğradığını, Kazakistan’ın “suni” bir devlet olduğunu ileri süren Medvedev, Kazakistan ve Gürcistan dahil olmak üzere eski Rus toprakları olduğunu iddia etti.

Kazak basınında geniş yankı uyandıran açıklama, tepkilere neden oldu ve kısa süre sonra silindi.

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Kazakistan ve Gürcistan toprakları üzerinde Rusya’nın hak iddia etmesine yönelik açıklamaları tepkilere neden oldu. Kısa süre sonra silinen paylaşımda Gürcistan’ın “daha önce var olmadığı” için tamamen işgal edilmesi gerektiği, Kazakistan’ın yapay bir devlet olduğu ve “sınırları bitmeyen anavatan” için mücadele edileceğiyle ilgili sözler yer aldı. Medvedev’in asistanı Oleg Osipov, dün gece saatlerinde yapılan ve kısa süre sonra silinen paylaşımın “sahte” olduğunu ileri sürerken, Medvedev profilindeki son paylaşımın Deniz Kuvvetleri ile ilgili olduğunu söyledi. Osipov, sayfaya siber saldırı gerçekleştirerek başka bir yazı yayınlayanlarla sosyal ağ yönetimi ilgileneceğini ve soruşturma başlatılacağını açıkladı.

MEDVEDEV’DEN SKANDAL AÇIKLAMA!

Söz konusu paylaşımın içeriği şöyle:

“Doksanların başında yaşanan elzem hatanın düzeltileceğinden, asla egemenlikten taviz verilmeyeceğinden ve bir zamanlar büyük ve güçlü Sovyetler Birliği’nde yaşayan tüm halkların yeniden karşılıklı anlayış ve dostluk içinde yaşayacağından kimsenin şüphesi olmasın. Zaten bu yolda ilerlemeye başladık ve bu amaç uğruna gücümüzden ve aracımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Kıyiv’in ve Küçük Rusya’nın tüm topraklarının, kendileri tarafından icat edilen Ukraynacılığı dayatan milliyetçi çetelerden kurtarılmasından sonra Rusya, bin yıl önce Eski Rus Devleti’nin zamanlarında olduğu gibi yeniden birlik olup, güçlü ve yenilmez hale gelecek. Moskova’nın önderliğindeki ve yönetimindeki Slav halklarıyla beraber sınırları hiçbir yerde bitmeyen anavatanımızın hudutlarını restore etmek için sonraki aşamaya geçeceğiz. Bizden alınan tüm topraklar atalarımızın kanıyla sulandı ve yüzyıllar boyunca süren sayısız savaşlarda fethedildi.

O toprakları kimseye teslim etmeyeceğiz. Örneğin, Gürcistan’ın ilhakından önce Gürcistan adıyla anılan bir devlet yoktu. 1801 yılına gelindiğinde günümüz Gürcistan’ı beş egemen güç arasında paylaşılıyordu. Tiflis merkezli Kartli ve Kakheti, Kutaisi merkezli İmreti, Karadeniz kıyısındaki Megrelya ve Gurya, Svaneti Prensliği ve dağlık bölgeler…

Yani mevcut sınırlar içinde bildiğimiz Gürcistan, Rus İmparatorluğu çerçevesinde kuruldu. Gürcistan etrafındaki Müslüman devletlerin yarattığı düşmanca ortamda, tek müttefikinin Rusya olduğunu anladığı için ona sığındı. Ve şimdi aynı hikâye yeniden yazılıyor.

Kuzey ve Güney Osetya, Abhazya ve Gürcistan’ın geri kalan bölgeleri ancak Rusya sayesinde tek bir devlet olarak birleşebilir. Tarihten bir başka örnek; Ruslar, Kuzey Kazakistan’ın topraklarında ilk yerleşim yerlerini 17. yüzyılın başlarında kurdular. Üç yüzyıl boyunca bu yerlerin Ruslar tarafından kolonileştirilmesi süreci, Sibirya Demiryolu’nun açılması ve Stolypin tarım reformuyla beraber gerçekleşti. Sovyetler Birliği’nin çöküşünden önce Kuzey Kazakistan nüfusunun yüzde 62,5’ini Slavlar oluşturuyordu. Kazakistan yapay bir devlettir. Örneğin eski Rus toprakları olan Guryev, Semipalatinsk hatta Alma-Ata şehirleri 1924 yılına gelindiğinde dahi Vernıy olarak adlandırıldı. İçinde bulunduğumuz yüzyılda Kazakistan makamları, Rusların soykırımı olarak nitelendirilebilecek çeşitli etnik grupları devlet içinde yeniden yerleştirme uygulamalarına başladı ve buna göz yummak niyetinde değiliz. Ruslar gelmediği müddetçe o topraklarda düzen olmayacak

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.