Manş Denizi'nde 27 Göçmenin boğulması üzerine Fransa ve İngiltere birbirlerini suçladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Manş Denizi’nde İngiliz Kanalı’nı geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 27 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından İngiltere ve Fransa olayla ilgili birbirlerini suçladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı göçmen krizinin siyasallaştırılmaması konusunda uyardı.

Elysee Sarayı’na göre Macron, dün akşam telefonda düzensiz göç hakkında görüştüğü Johnson’a iki ülkenin bu konuda ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Macron, İngilizlerin tam bir işbirliği yapmasını ve trajik bir durumu siyasi amaçlar için kullanmaktan kaçınmasını beklediğini de dile getirdi.

İki lider, ölümcül geçişleri önlemek için ortak çabaları hızlandırmanın aciliyeti ve insanların hayatlarını riske atmaktan sorumlu çeteleri durdurmak için mümkün olan her şeyi yapma konusunda da mutabık kaldı.


İngiltere Başbakanı Johnson ise, Fransa’yı İngiltere’ye ulaşmaya çalışan göçmenleri durdurmak için yeterli çabayı göstermemekle suçladı.

Johnson dün yaptığı açıklamada, “Bazı ortaklarımızı, özellikle Fransızları, durum konusunda gerekli olduğunu düşündüğümüz şekilde harekete geçmek için ikna etmekte zorlandık” dedi.

Kaynak: Şarkul Avsad / Londra, Paris

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.