Malzeme yapmayan bir O kalmıştı: "Biden'dan Erdoğan'a Ayasofya çağrısı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, ErdoğanAyasofya'nın camiye dönüştürme kararını tersine çevirmeye çağırdı. Biden, Trump yönetiminden de Doğu Akdeniz için Türkiye'ye baskı yapmasını istedi.

ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, bugün Washington'da Türkiye'ye ilişkin açıklamalar yaptı. Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararına değinen Biden, Erdoğan'dan bu karardan geri dönmesini isteyerek Ortodokslarla birlikte herkese eşit erişim sağlanması ve Ayasofya'nın yine eski müze statüsüne dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Türkei Istanbul Präsident Erdogan in Hagia Sophia zum Freitagsgebet

Doğu Akdeniz krizine ilişkin olarak da NATO'nun Yunanistan ve Türkiye arasındaki tansiyonu düşürme çabalarını desteklediğini belirten Biden, Yunanistan ve Türkiye'nin askeri çatışmalardan kaçınma mekanizması konusunda anlaşmasını ve diplomatik görüşmelere doğru bir adım atılmasını doğru adımlar olarak değerlendirdi.

Biden, Trump yönetiminden Yunanistan'a karşı tekrar provokatif eylemlerde bulunmaması için Türkiye'ye baskı yapmasını ve diplomasinin başarılı olması için de alan yaratılmasına katkı sağlamasını istedi.

Biden, 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a karşı yarışacak.

Reuters,HS/HT

© Deutsche Welle Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.