Macron parsayı toplamaya başladı: "Yunanistan Fransa'dan 18 savaş uçağı satın alacak!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Son günlerde Türkiye ile Doğu Akdeniz’deki dinmeyen gerilimlerle gündemden düşmeyen Yunanistan, savunma alanında Avrupalı devletler ile yapacağı savunma alanındaki alışveriş planlarıyla da gündemde. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa’dan 18 Rafale tipi savaş uçağı alacaklarını ve ordularını 15 bin yeni askerle güçlendireceklerini duyurdu.

Bir süre önce Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar avroluk savunma harcaması yapacağını açıklamıştı. Gelecek aylarda 1,5 milyar avroluk silah ve mühimmat satın almayı planlayan Yunanistan’ın bu planından en büyük kazancı Fransa’nın sağlayacağı öngörülüyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 11 Eylül 2020’de Selanik’teki “Helexpo Forum” kapsamında konuştu. Miçotakis, Doğu Akdeniz’deki gerginlik bağlamında gelecek dönem için Atina hükumetinin stratejisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN, İMKAN VE İHTİYAÇLARIYLA “DENGE” PEŞİNDE

Miçotakis, Yunanistan’ın Türkiye ile yaşadığı krize dikkati çekerek, “İmkan ve ihtiyaçlar arasında bir denge sağlamanın vakti geldi.” dedi.

Atina yönetiminin “tehditlere mantıklı argümanlarla yanıt verdiği” iddiasını dile getiren Yunan Başbakan Miçotakis, “ordu gücünü, işlevselliğini ve etkinliğini artırma adına bazı kararlar aldıklarını” söyledi. (Kaynak:QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.